Refresh

This website np.pl.ua/2024/05/ahrarii-poltavshchyny-vyvchatymut-dosvid-perekhodu-na-standarty-yes-koleh-iz-latvii/ is currently offline. Cloudflare's Always Online™ shows a snapshot of this web page from the Internet Archive's Wayback Machine. To check for the live version, click Refresh.

Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Аграрії Полтавщини вивчатимуть досвід переходу на стандарти ЄС колег із Латвії

Аграрії Полтавщини вивчатимуть досвід переходу на стандарти ЄС колег із Латвії

Україна продовжує євроінтеграційний шлях. Один із напрямів – запровадження європейських стандартів і практик, насамперед у сфері економіки.

Чимало змін чекає на сільськогосподарський сектор. Уже нині наші фермерські господарства, орієнтуючись на вимоги до безпечності сільгосппродукції, вивчають практики країн ЄС, які вже подолали нелегкий шлях змін.

Цими днями на Полтавщині власним досвідом реформи сільського господарства діляться аграрії Латвії. На зустрічі керівництва області із заступником голови Місії з питань реформ і реконструкції Посольства Латвійської Республіки в Україні Мадарою Сіліня говорили про особливості переформатування сільськогосподарських підприємств.

«Перш за все дякую Латвійській Республіці за підтримку в цей нелегкий для нашої країни час. Ви не стали осторонь. А це вагомий внесок у боротьбу українців за свободу та європейське майбутнє», – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Когут.

Він розповів, що Полтавщина – регіон, який має потужний агропромисловий потенціал. Останні кілька років область залишається серед лідерів в Україні з виробництва основних сільськогосподарських культур та продукції тваринництва.

«Під час війни нашим підприємствам довелося швидко змінюватися. Шукати нові ринки збуту, налагоджувати логістичні шляхи, дотримуватися вимог закордонних партнерів, – розповів Володимир Когут. – Тому нині нам цікавий досвід країн, які вже подолали шлях реформування, зокрема у сфері стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції».

Мадара Сіліня зауважила, що перехід до стандартів ЄС – процес нелегкий та тривалий.

«Внести зміни в законодавство – це лише невелика частина роботи. Необхідно кожному агровиробнику пояснити та допомогти впровадити нові стандарти. На Полтавщині ми ділитимемося власним досвідом», – говорить Мадара Сіліня.

Також на зустрічі обговорили участь області в міжнародних програмах та можливість торгово-економічної співпраці.

Перейти до вмісту